Objavljeno: 6. 2. 2020. u 10:38
Uređeno: 6. 2. 2020. u 10:43
Maria Florencia Luchetti
Najava Međunarodnog...

 

U petak, 29. studenoga 2019. viša znanstvena suradnica Znanstvenog zavoda Fakulteta hrvatskih Studija dr. sc. María Florencia Luchetti dala je intervju u emisiji ”Ovdje Hrvatska, a tko je tamo?", posvećenoj životu i djelovanju Hrvata u svijetu.
 

Riječ je o informativno- mozaičkoj tematskoj radio emisiia prikazanoj na programu Hrvatske radiotelevizije – Glasa Hrvatske, koja tematizira različite aspekte odnosa Hrvatske i hrvatskih zajednica u inozemstvu, prati društvene, kulturne, znanstvene, gospodarske i političke teme koje povezuje Republiku Hrvatsku sa svojim iseljeništvom diljem svijeta, a posebice se zanima za pitanja jezika i identiteta, kao i život hrvatskih zajednica Hrvata izvan Republike Hrvatske.

U emisiji emitiranoj na kraju studenoga 2019. razgovaralo se o 5. susretu hrvatske dijaspore Južne Amerike, odnosima između Hrvatske i Argentine, potrebe hrvatske zajednice u Brazilu i Argentini te o Međunarodnom znanstvenostručnom skupu Migracijski procesi između Hrvatske i Južne Amerike. Povijest, kultura i društvo, održanom 11. i 12. prosinca na Fakultetu hrvatskih studija iInstitutu za migracije i narodnosti. Dr. sc. Luchetti govorila je o različitim aspektima povratne migracije koje je i sama doživjela te o potrebi organizacije znanstvenostručnog skupa u Hrvatskoj.

Snimku emisije “Ovdje Hrvatska, a tko je tamo”? možete poslušati na sljedećoj poveznici
 

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS