Objavljeno: 13. 2. 2020. u 14:25
Uređeno: 13. 2. 2020. u 14:32
Natasha Kathleen Ružić
Predstavljanje Fakulteta hrvatskih...

Znanstvenice iz Znanstvenog zavoda Fakulteta hrvatskih studija dr.sc. Katica Jurčević i Natasha Ružić su se 30.01.2020 odazvale na poziv gospodina dr.sc. Dejana Valentinčiča (tajnika  Državnog ured za Slovence u inozemstvu i savjetnik u kabinetu Ministra, član uprave ASEF Instituta) i predstavile su u Slovenskoj akademiji znanosti i umjetnosti (SAZU) u Ljubljani projekte Znanstvenog zavoda vezane za hrvatsko iseljeništvo. Nakon pozdrava državnih tajnika Jerneja Štromajera iz Ministarstva obrazovanja i izlaganja Olge Belec (Državne tajnice u Vladinom uredu za Slovence u inozemstvu) kao i izlaganja Kaja Ježa (Institut Libertas), dr. sc. Dejana Valentinčiča, prof.dr.sc. Urške Velikonja (Georgetown University) i  prof. dr.sc. Marina Klemenčič (Sveučilište u Ljubljani) zaključeno je kako postoji vrlo dobar potencijal za zajedničku suradnju pogotovo na temu iseljavana mladih i visokoobrazovanih iz obje države. Sljedeći sastanak iste skupine će se u organizaciji Znanstvenog zavoda FHS održati u Zagrebu.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS