Objavljeno: 20. 4. 2018. u 09:40
Uređeno: 20. 4. 2018. u 09:51
Tea Cacović

Rok za prijavu na razini Hrvatskih studija: 27.travnja 2018. do 12 sati (podne)

Prijave svojih prijedloga istraživanja (u elektronskom obliku na propisanom obrascu) potrebno je dostaviti Uredu za projekte i znanstvenu suradnju na adresu e-pošte: projekti@hrstud.hr.

Sveučilište u Zagrebu donijelo je odluku o raspodjeli sredstava za namjensko financiranje znanstvene i umjetničke djelatnosti na Sveučilištu u Zagrebu u 2018. godini.

Minimalni iznos potpore koju je moguće tražiti iznosi 15.000,00 kn a maksimalni iznos 80.000,00 kn.

Istraživačku skupinu mogu činiti najmanje 3, a najviše 8 istraživača, pri čemu svaka skupina mora imati jednog voditelja te dva do osam suradnika.

Namjenska sredstva mogu koristiti samo zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu, okupljeni u istraživačke skupine.

Obrazac za prijavu možete pronaći ovdje.

Uputu za ispunjavanje obrasca pogledajte ovdje.

Odluku o općim uvjetima za prijavu na natječaj pogledajte na poveznici.

Kriterije za raspodjelu sredstava za društveno područje pogledajte ovdje.

Kriterije za raspodjelu sredstava za humanističko područje pogledajte ovdje.

Često postavljena pitanja pogledajte na poveznici.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS