Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 2. 5. 2018. u 14:39
Sara Paraga

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira konferenciju “Young researchers in a highly skilled landscape” koja će se održati 18. i 19. lipnja 2018. godine u Zagrebu. Tom će prigodom Ministarstvo znanosti i obrazovanja prirediti svečanu večeru u sklopu 1. dana konferencije.

 

Cilj konferencije je stvoriti platformu za otvoreni dijalog o javnim politikama u području istraživanja i inovacija s posebnim naglaskom na visoko kvalificirane mlade istraživače u postojećem i budućem okvirnom programu. Konferencijom se želi posebno istaknuti  važnost mladih istraživača i njihova ključna uloga u mobilnosti, konkurentnosti i inovativnosti unutar programa Obzor 2020. kao i budućem okvirnom programu u periodu od 2021. do 2027.

Panel rasprave vezane za budući okvirni program za period 2021. -2027. predviđaju sljedeće teme: više i manje snažne R&D regije, misije, uloge predviđenih nositelja, internacionalizacija znanstvenih karijera, uvjeti rada za istraživače, evaluacija praksi na Europskoj i nacionaloj razini vezana za istraživanje i razvoj, program mobilnosti na nacionalnoj, regionalnoj i Europskoj razini, „brain circulation“ te razvoj transverzalnih vještina.

Također, u okviru konferencije predstavit će se novoosnovana Marie Curie Alumni organizacija – Croatian Chapter.

 

Registracija je otvorena do 12.svibnja 2018. na poveznici.

 

Molimo Vas da obavijest proslijedite svim potencijalno zainteresiranim mladim istraživačima Hrvatskih studija.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS