Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 15. 5. 2018. u 11:59
Sara Paraga

Društvo hrvatskih književnika - Ogranak u Zadru, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru i Zavod za povijesne znanosti HAZU u Zadru organiziraju skup o Petru Zoraniću i na taj će način obilježiti 510. obljetnicu njegova rođenja.

 

Cilj je skupa stvaranje kulturnoga imaginarija Zadra i Hrvatske njegova doba i aktualiziranje značenja i utjecaja njegova djela u oblikovanju hrvatske kulture i književnosti do naših dana.

Znanstveni skup Petar Zoranić i hrvatska kultura usmjerit će se na sljedeće okvirne teme:

  • Petar Zoranić i život njegova doba

  • Recepcija Petra Zoranića u hrvatskoj književnosti i kulturi

  • Jezikoslovne i druge teme o Zoraniću

Skup će se održati u Zadru u studenom 2018. godine.

Prijave se zaprimaju isključivo putem poveznice ili na e-mail matesicanja@gmail.com do 1. lipnja 2018.

Dostava naslova i sažetak rada: Sažetak treba sadržavati kratak sadržaj rada s naznačenim ciljem, najvažnijim rezultatima i zaključcima koji će biti prezentirani (do 200 riječi). Uz sažetak na hrvatskom jeziku potrebno je dostaviti i sažetak na engleskom jeziku i pet ključnih riječi koje nisu navedene u naslovu.

Rok za dostavu sažetaka je 15. lipnja 2018.na poveznici ili na e-mail matesicanja@gmail.com.  

Obavijest o prihvaćanju sažetaka sudionici će zaprimiti do 25. lipnja 2018.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS