Objavljeno: 12. 6. 2018. u 10:40
Sara Paraga

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv Austrijske akademije znanosti (Österreichische Akademie der Wissenschaften) koja nudi mladim istraživačima koji su doktorirali u posljednjih deset godina stipendiju JESH (Joint Excellence in Science and Humanities) za provođenje razdoblja na jednoj od obrazovnih ili istraživačkih institucija u Austriji.

Stipendija pokriva troškove putovanja i boravka tijekom istraživačkog boravka u trajanju od dva do šest mjeseci.

Prijava mora uključivati:

  • Prijavni obrazac (dostupan na stranicama programa JESH)

  • Životopis

  • Popis publikacija

  • Opis projekta (od 5 do 10 stranica)

  • Popis troškova putovanja i smještaja

  • Potvrdu o zaposlenju od poslodavca

  • Prijavni obrazac domaćina.          

Sve dokumente za prijavu potrebno je dostavit u PDF formatu na adresu:jesh.application@oeaw.ac.at  

Više informacija o programu i postupku prijave možete pronaći ovdje.       

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS