Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 26. 11. 2018. u 11:53
Sara Paraga

Fond „Jedinstvo uz pomoć znanja“ objavio je natječaj za potporu „Stjecanje iskustva“ u sklopu programa  „Povezivanje znanstvenika“.

Cilj je potpore „Stjecanje iskustva“ dati priliku vrsnim znanstvenicima i stručnjacima iz Hrvatske da posjete najbolje istraživačko-razvojne centre u inozemstvu kako bi uspostavili suradnju i stekli nove vještine potrebne za unaprjeđenje znanosti i tehnologije u domovini.

Prihvatljivi prijavitelji su vrsni znanstvenici koji žive i rade u Hrvatskoj te su stekli doktorat znanosti najkasnije 10 godina od datuma otvaranja natječaja.

Posjet mora biti usmjeren ka: a) uspostavi ili unapređenju međunarodnog zajedničkog projekta s ciljem privlačenja investicija ili pripreme prijave za stranu potporu; b) prijenosu neophodnog znanja koje doprinosi jačanju tržišnog potencijala nekog na znanju utemeljenog poduzeća; c) prijenosu znanja i vještina nužnih za stvaranje nekih drugih dodanih vrijednosti za znanost i tehnologiju.

Trajanje predloženih posjeta može biti najmanje 31 dan, a najviše 6 mjeseci.

Posjete koje će biti u okviru ovog natječaja moraju završiti do 01. prosinca 2019.

Potpora se dodjeljuje u vidu stipendije za usavršavanje i znanstveno istraživanje.

Novčana sredstva koja su predviđena u ovom natječaju iznose 800 000 HRK. Konačni iznos dodijeljenih sredstava u ovom Natječaju ovisit će o kvaliteti zaprimljenih prijava.

Rok za prijavu je 1. veljače 2019. godine, do ponoći.

Detaljnije informacije o objavljenom natječaju, pripadajuću dokumentaciju i obrasce za prijavu pogledajte na poveznici.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS