Objavljeno: 3. 12. 2018. u 10:06
Sara Paraga

Agencija za mobilnost i programe EU objavila je natječaj za Sveučilište u Fribourgu (Švicarska) koje nudi stipendije za znanstvenoistraživačke boravke. Stipendije su u trajanju od četiri (4) mjeseca na doktorskoj razini i u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca na poslijedoktorskoj razini u akademskoj godini 2019./2020.

Stipendije su, među ostalima, namijenjene i hrvatskim državljanima.

Rokovi za prijavu na obje razine: 28. veljače 2019. za boravak koji počinje najranije 01. rujna 2019.

                                               31. srpnja 2019. za boravak koji počinje najranije 01. veljače 2020.

Detaljne informacije o stipendijama i o postupku prijave na natječaj nalaze se u niže navedenim dokumentima te na mrežnim stranicama.

Za sve dodatne informacije može se obratiti na e-mail adresu: international-scholarship@unifr.ch.

Dokumenti

Natječaj za znanstvenoistraživačke boravke na Sveučilištu u Fribourgu - doktorska razina

Natječaj za znanstvenositraživačke boravke na Sveučilištu u Fribourgu - poslijedoktorska razina

 

 

 

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS