Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 20. 12. 2018. u 11:03
Sara Paraga

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU 6. i 7. prosinca 2018. održana je Erasmus+ godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja.

Godišnja konferencija Erasmus+ održana je s ciljem jačanja kvalitete programa Erasmus+, umrežavanja, razmjene dobre prakse i pružanja podrške u pisanju projektnih prijava za sljedeću natječajnu godinu.

U toku prvog dana konferencije, 6. prosinca sudionicima je predstavljena aktualna inicijativa Europske komisije "Mreža europskih sveučilišta" za koju je objavljen natječaj u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu, a nova pilot aktivnost „Mreže europskih sveučilišta“ usmjerena je na unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja te jačanje Europskog prostora visokog obrazovanja. Također, na konferenciji su sudjelovali gosti s Humboldtovog i Tehničkog sveučilišta u Berlinu, predstavnici već postojećih uspješnih sveučilišnih mreža – Central European Network for Teaching and Research in Academic Liaison i Nordic Water Network koji su predstavili primjere dobre prakse i dali sudionicima korisne smjernice za umrežavanje s inozemnim visokim učilištima.

Drugog dana konferencije, 7. prosinca, održan je intenzivan program za potencijane prijavitelje i postojeće korisnike programa Erasmus+. Sudionici su imali priliku čuti korisno izlaganje na temu unaprjeđivanja kvalitete provedbe projekata Ključne aktivnosti 1 u visokom obrazovanju, odnosno projekata mobilnosti između programskih zemalja te projekata koji uključuju i programske i partnerske zemlje. U drugom dijelu održane su dvije radionice, jedna za prijavitelje projekata mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja (KA107), a druga radionica za prijavitelje strateških partnerstava (KA203).

Prezentacije s konferencije možete preuzeti na poveznici.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS