Objavljeno: 20. 12. 2018. u 11:03
Sara Paraga

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU 6. i 7. prosinca 2018. održana je Erasmus+ godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja.

Godišnja konferencija Erasmus+ održana je s ciljem jačanja kvalitete programa Erasmus+, umrežavanja, razmjene dobre prakse i pružanja podrške u pisanju projektnih prijava za sljedeću natječajnu godinu.

U toku prvog dana konferencije, 6. prosinca sudionicima je predstavljena aktualna inicijativa Europske komisije "Mreža europskih sveučilišta" za koju je objavljen natječaj u okviru Poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019. godinu, a nova pilot aktivnost „Mreže europskih sveučilišta“ usmjerena je na unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja te jačanje Europskog prostora visokog obrazovanja. Također, na konferenciji su sudjelovali gosti s Humboldtovog i Tehničkog sveučilišta u Berlinu, predstavnici već postojećih uspješnih sveučilišnih mreža – Central European Network for Teaching and Research in Academic Liaison i Nordic Water Network koji su predstavili primjere dobre prakse i dali sudionicima korisne smjernice za umrežavanje s inozemnim visokim učilištima.

Drugog dana konferencije, 7. prosinca, održan je intenzivan program za potencijane prijavitelje i postojeće korisnike programa Erasmus+. Sudionici su imali priliku čuti korisno izlaganje na temu unaprjeđivanja kvalitete provedbe projekata Ključne aktivnosti 1 u visokom obrazovanju, odnosno projekata mobilnosti između programskih zemalja te projekata koji uključuju i programske i partnerske zemlje. U drugom dijelu održane su dvije radionice, jedna za prijavitelje projekata mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja (KA107), a druga radionica za prijavitelje strateških partnerstava (KA203).

Prezentacije s konferencije možete preuzeti na poveznici.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS