Objavljeno: 9. 4. 2019. u 16:20
Uređeno: 9. 4. 2019. u 16:21
Sara Paraga

U suradnji Akademije Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO Akademija) s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske i Sveučilištem u Zagrebu od 27. svibnja do 7. lipnja 2019. godine, održat će se osma po redu Ljetna škola za intelektualno vlasništvo.

 

Ljetna škola u trajanju od dva tjedna nudi neprocjenjiv obrazovni program koji obuhvaća cijelo područje intelektualnog vlasništva.

Cilj Ljetne škole jest pružiti mogućnost studentima viših godina studija i mladim stručnjacima da steknu više znanja o intelektualnom vlasništvu, da shvate njegovu vrijednost kao pokretača gospodarskog, socijalnog, kulturnog i tehnološkog razvitka te da saznaju više o ulozi WIPO-a u globalnom upravljanju intelektualnim vlasništvom.

Za polaznike Ljetne škole raspoloživo je 30 mjesta, radni jezik je engleski.

Kandidati se mogu prijaviti putem prijavnice na internetu do 30. travnja 2019. godine.

Više informacija o održavanju ljetne škole i uvjetima registracije možete pronaći ovdje te na:

Telefon: (+385)  1 61 06 359
Faks: (+385)  1 61 12 017
El. pošta: akademija@dziv.hr
Internet: www.dziv.hr

 

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS