Objavljeno: 3. 6. 2019. u 09:41
Tea Cacović

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s hrvatskim poglavljem Marie Curie Alumni Association u okviru otvorenog natječaja za Individualne stipendije upućuje poziv za sudjelovanje na okruglom stolu Moje Marie Curie postdoc iskustvo, a nastavno na radionicu za pisanje projektnog prijedloga Individualnih stipendija, koja će se održati 12. lipnja 2019.

Okrugli stol će se održati neposredno nakon radionice, 13. lipnja 2019. godine, u Agenciji za mobilnost i programe EU (dvorana Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u prizemlju), Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 10:00 sati.

Cilj okruglog stola je predstaviti praktična iskustva hrvatskih istraživača u pisanju, prijavi i implementaciji Marie Curie postdoktorskih stipendija. U drugom dijelu događanja sudionici će se imati priliku upoznati sa strukturom projektnog prijedloga.

Događanje je namijenjeno doktorandima i iskusnim istraživačima koji su zainteresirani za razvoj svoje karijere putem Marie Sklodowska-Curie akcija, ali i prilika za sve one istraživače koji neće biti u mogućnosti sudjelovati na prethodnoj radionici za pisanje projektnog prijedloga. Također, sudjelovanje na okruglom stolu je potencijalna prilika za umrežavanjem i dijeljenjem iskustava.

Sudjelovanje je moguće prijaviti putem poveznice.

Rok za prijavu je do petka 7. lipnja 2019. godine. Broj prijava je ograničen.  

U slučaju poteškoća s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja potrebno je obratiti se na e-mail sandra.vidovic@mobilnost.hr.

 

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS