Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 15. 7. 2019. u 08:47
Tea Cacović

Hrvatska zaklada za znanosti objavila je status u procesu vrednovanja projektnih prijedloga prijavljenih na natječaje “Istraživački projekti”, “Uspostavni istraživački projekti” i “Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori “Znanstvena suradnja””.
 

Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori “Znanstvena suradnja”

Na natječaj je zaprimljeno ukupno 75 prijava projektnih prijedloga, od čega su 74 prijave prošle administrativnu provjeru. Sve projektne prijave koje su prošle administrativnu provjeru upućene su u istorazinsko vrednovanje.
U tijeku je završno vrednovanje panela. Obavijesti o rezultatima očekuju se u prvoj polovici rujna.

Istraživački projekti i Uspostavni istraživački projekti

Na natječaje je zaprimljeno ukupno 554 prijava projektnih prijedloga, od čega 382 prijava Istraživačkih projekata i 172 prijava Uspostavnih istraživačkih projekata.
U nastavku slijedi prikaz zaprimljenih prijava projektnih prijedloga s obzirom na područja znanosti i vrstu natječaja:

Područje znanosti

Istraživački projekti

Uspostavni istraživački projekti

Biomedicina i zdravstvo

66

31

Biotehničke znanosti

41

17

Društvene znanosti

54

24

Humanističke znanosti

40

7

Prirodne znanosti

106

43

Tehničke znanosti

66

45

Interdisciplinarna područja znanosti

9

5

UKUPNO

382

172

Administrativnu je provjeru uspješno prošao 551 projektni prijedlog. Prvi krug vrednovanja započeo je u prvom tjednu lipnja i pri kraju je, a u postupak vrednovanja uključeno je 12 panela za vrednovanje. Po završetku prvoga kruga vrednovanja pozitivno ocijenjeni projektni prijedlozi upućuju se na istorazinsko vrednovanje.

 
 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS