Objavljeno: 25. 10. 2019. u 12:05
Tea Cacović

Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s Austrian Research Promotion Agency (Österreichische Forschungsförderungsgesellschaft - FFG) organizira promociju međunarodne i međusektorske suradnje kroz ENRICH mrežu te Marie Skłodowska – Curie RISE (Research and Innovation Staff Exchange) projekte.

Informativni dan održat će se u petak, 15. studenog 2019. godine, u Hotelu Dubrovnik s početkom u 9 sati.

ENRICH je globalna mreža centara koja promiče internacionalizaciju i suradnju u području znanosti, tehnologije i inovacija između europskih organizacija s partnerima iz Brazila, Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Razmjena iskustva i znanja u međunarodnoj i međusektorskoj suradnji te mobilnost osoba uključenih u inovacijske i istraživačke aktivnosti posebni su fokus RISE projekata Marie Skłodowska – Curie akcija.

Ovogodišnji natječaj za razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija otvoren je do 28. travnja 2020. godine, a za njega je unutar proračuna za Marie Skłodowska - Curie akcija predviđeno 80 milijuna eura.

Cilj ovog informativnog dana je upoznavanje sa specifičnostima i mogućnostima koje ENIRCH mreže i RISE projekti nude potencijalnim korisnicima.

Informativni dan prvenstveno je namijenjen predstavnicima visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija, kao i privatnim poduzećima.

Informativni dan održati će se na engleskom i hrvatskom jeziku.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice.

Prijave su otvorene do ponedjeljka 11. studenog 2019. godine.

 U slučaju poteškoća s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja možete se obratiti na adresu e-pošte sandra.vidovic@mobilnost.hr.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS