Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 25. 11. 2019. u 09:14
Tea Cacović

Hrvatska zaklada za znanost objavila je poziv za podnošenje projektnih prijedloga za razvoj karijera mladih istraživača.

Osnovni cilj poziva je stabilno financiranje razvoja karijera doktoranada. Mentorima se omogućuje da u svoja znanstvena istraživanja uključe doktorande koji žele sudjelovati u istraživačkom radu te tako usmjeriti njihovu karijeru prema vrhunskoj znanosti.

Konačni cilj Projekta je izobrazba novih doktora znanosti koji će karijeru nastaviti u kompetitivnim istraživanjima i/ili gospodarstvu.
 
Natječajem je predviđeno financiranje ukupnog troška plaće doktoranda, s primarnim ciljem izrade doktorskog rada i usvajanja znanja o temeljnim postavkama znanstvenog rada i istraživanja.
 
Rok za prijavu mentora: 10. siječnja 2020. godine zaključno do 13 sati.

Mentor: znanstvenik s međunarodno priznatim dostignućima u znanosti i/ili tehnologiji

Poziv je otvoren znanstvenicima iz svih područja znanosti.

Okvirni broj doktoranada: 200

Pojedinačan iznos financiranja: ukupan trošak plaće doktoranda

Trajanje financiranja: najviše 4 godine

Okvirni početak provedbe projekata: sredina 2020. godine.

Detaljnije informacije vezane uz poziv i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na poveznici.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS