Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 7. 2. 2020. u 11:15
Tea Cacović

U okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU, Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, organizira konferenciju „The Role of Cultural Heritage in Socio-Economic Development and Preservation of Democratic Values - HERItage”, koja će se održati od 11. do 13. ožujka 2020. u Opatiji.

Glavne teme konferencije su uloga sveučilišta u promociji i očuvanju kulturne baštine, uloga znanstvenih istraživanja u jačanju očuvanja industrijske baštine te izazovi i prilike digitalnih transformacija u očuvanju i razvoju kulturne baštine, kao i mnogi drugi važni aspekti razvoja društvenih i humanističkih znanosti u Europi i novom okvirnom programu Obzor Europa, posebice u pogledu kulturne baštine.

Uz navedene glavne teme konferencije, istaknute su i dvije važne horizontalne teme: javne politike s područja kulturne baštine i demokratskih vrijednosti te suradnja i inovacije u domeni kulturne baštine i društvenih transformacija.

Detaljne informacije o konferenciji, program i govornike, registracijski obrazac možete pronaći na mrežnoj stranici konferencije.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je prethodno se registrirati.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS