Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 2. 3. 2020. u 10:02
Tea Cacović

Sudionici COST BESTPRAC projekta predstavljaju mrežu administrativne izvrsnosti - okuplja administrativno, financijsko i pravno osoblje na sveučilištima i istraživačkim ustanovama koje obavlja različite zadatke za potporu transnacionalnim istraživačkim projektima temeljenima na vanjskom tržišnom natjecanju (posebno onima koje financira EU).

Mreža služi kao platforma za razmjenu iskustava, dijeljenje i razvoj najboljih praksi, poticanje razmjene znanja, prijenos znanja i povećanje učinkovitosti u navedenim područjima.

BESTPRAC aktivnosti mogu se podijeliti u tri skupine: radne skupine, škole obuke i kratkoročne mobilnosti, a sama mreža aktivna je od 2014. godine.

Više informacija o BESTPRAC-u moguće je saznati na sljedećoj poveznici.

Suradnjom članova ove mreže objavljena su dva korisna dokumenta:

1. Financial Management of H2020 Projects: Guide to Best Practice Based on BESTPRAC Members’ Experience
2. Synergies between H2020, ESIF and other funding sources

Cilj prvog dokumenta je pomoći sudionicima projekata programa Obzor 2020. u identificiranju financijskih pitanja koja se mogu pojaviti tijekom pripreme projektnog prijedloga te za vrijeme trajanja projekta. Dokument je sastavljen u informativne svrhe te se svakako preporuča savjetovati s pravnim izvorima i stručnjacima u slučaju dodatnih pitanja.

Drugi dokument predstavlja rezultate istraživanja o sinergijama između Obzora 2020., ESIF-a i drugih izvora financiranja.

Istraživanje je trajalo od 20. lipnja 2018. do 6. srpnja 2018. godine te je u njemu sudjelovalo 52 ispitanika u 27 zemalja.

Iako je sam projekt završen, mreža sudionika je i dalje aktivna.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS