Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 10. 3. 2020. u 15:30
Uređeno: 10. 3. 2020. u 15:31
Tea Cacović

Američka ambasada u Zagrebu objavila je godišnji program dodjele bespovratnih sredstava.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 1. svibnja 2020. do 12.00 sati (podne).

Projektnu prijavu potrebno je dostaviti na e-mail adresu zagrebpdgrants@state.gov.

Između nekoliko različitih tematskih područja koja će se financirati, financirat će se i programi akademske razmjene te programi koji podrazumijevaju sljedeće aktivnosti:

  • treninge za razvoj inovativnih metoda poučavanja, akademskog integriteta i uključenosti građanstva namijenjene srednjim školama te studentima i sveučilišnim profesorima
  • razmjena studenata, fakultetskog i administrativnog osoblja u svrhu razvoja novih programa i metoda na visokim učilištima u Hrvatskoj. Projekt može uključivati konzultacije s fakultetskim osobljem, razvoj kurikuluma, predavanja i seminare, zajednička istraživanja i projekte orijentirane na praksu. Prednost imaju projekti koji kreiraju zajednički program u kojima će se angažirati eksperti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Prihvatljivi prijavitelji su neprofitne organizacije, uključujući obrazovne ustanove i knjižnice.

Prijavitelj (organizacija) može podnijeti samo jedan prijedlog.

Organizacije koje već provode projekt za koji su prethodno dobili bespovratna sredstva od Američke ambasade ne mogu biti prihvatljivi prijavitelj.

Bespovratna sredstva dodjeljuju se u vrijednostima između 5.000,00 $ i 15.000,00 $.

Financirane aktivnosti trebaju se održati na teritoriju Republike Hrvatske.

Tekst i detalje programa te natječajnu dokumentaciju možete pogledati na poveznici.

Vezano za način podnošenja prijedloga u elektroničkom sustavu, potrebno je kontaktirati Ured za projekte i znanstvenu suradnju na e-adresu: projekti@hrstud.hr.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS