Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 25. 3. 2020. u 14:10
Tea Cacović

Hrvatska zaklada za znanost objavila je kako planira raspisati natječaj s dva temeljna cilja:

1) Savladavanje epidemije uzrokovane virusom SARS-CoV-2
2) oporavak društva nakon završetka epidemije uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

Zaklada će u najskorijem roku objaviti natječaj za temeljna i primijenjena istraživanja povezana s biomedicinskim te društveno-ekonomskim aspektima epidemije uzrokovane SARS-CoV-2 virusom kao i nastavom na daljinu koja se uvodi kao alternativa nastavi u učionici i ima veliki razvojni potencijal. Temeljni kriteriji za financiranje bit će znanstvena kvaliteta projektnog prijedloga i istraživačkog tima te potencijal za značajan doprinos istraživačkom problemu u ograničenom vremenskom roku.
 
HRZZ će također pokrenuti intenzivnije konzultacije s glavnim dionicima u realnom sektoru kako bi se jasno identificirale istraživačke teme s najvećim potencijalom za stvaranje novih znanja u svrhu oporavka i razvoja gospodarstva, otvaranja novih radnih mjesta te razvoja i rasta nacionalnih tvrtki temeljnih na istraživanjima i inovacijama. Poseban će naglasak biti na suradnji istraživačkih grupa na način da bi dvije grupe radile na istom problemu, pri čemu bi se jedna grupa fokusirala na temeljna istraživanja, dok bi druga grupa primjenom stečenih znanja u praksi verificirala rezultate prve grupe (npr. razvojem prototipova).


Natječaj će biti raspisan na mrežnim stranicama Zaklade. 

Tekst natječaja možete pročitati ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS