Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 30. 3. 2020. u 16:32
Tea Cacović

Hrvatska zaklada za znanost objavila je poseban tematski natječaj za istraživačke projekte „Upravljanje zaraznim bolestima uzrokovanim koronavirusima te društvenim i obrazovnim aspektima pandemije"
(IP-CORONA-2020-04).

Rok za prijavu na natječaj je 20. travanj 2020. godine u 13 sati.

U okviru natječaja, dvije su teme koje se odnose na područje društvenih i humanističkih znanosti otvorene za prijavu:

•  Društveni aspekti COVID-19 pandemije
•  Obrazovni aspekti pandemije.

Ukupan iznos financijskih sredstava za navedene teme je između 400.000,00 kn i 750.000,00 kn.

Trajanje projekta: 18 mjeseci.
 
Projekti koji će se ovim natječajem financirati trebaju se temeljiti na jakim istraživačkim grupama koje provode istraživanja na hrvatskim znanstvenim organizacijama, čiji su voditelji međunarodno i/ili nacionalno prepoznati znanstvenici, a također se podržava nacionalno i međunarodno okrupnjavanje istraživačkih grupa, opreme i drugih istraživačkih kapaciteta kako bi se kroz suradnju postigao sinergijski učinak i vrhunska znanstvena otkrića koja će pomaknuti granice znanja o koronavirusima, specifično virusu SARS-CoV-2 i novoj zaraznoj bolesti COVID-19 te njihovim širim, društvenim učincima.

Istraživačke teme djelomično slijede preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za istraživanje COVID-19 bolesti te već započete i međunarodno prepoznate istraživačke smjerove hrvatskih istraživačkih grupa u virologiji, virusnoj imunologiji i infektologiji, upravljanju i suočavanju s kriznim situacijama velikih razmjera i posljedicama po mentalno zdravlje te organizaciji i provedbi nastave na daljinu na svim obrazovnim razinama.

Detalje natječaja i cjelokupnu natječajnu dokumentaciju možete pogledati ovdje.

 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS