Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 8. 5. 2020. u 13:36
Tea Cacović

Ian Ramsey Centre, University of Oxford (John Templeton Foundation) objavio je poziv za dostavu projektnih prijedloga naziva: New Horizons for Science and Religionin Central and Eastern Europe.

Rok za prijavu je 25.svibnja 2020. godine.

Poziv obuhvaća sljedeće teme:

  • The significance of theological traditions for scientific practice today;
  • The relations of brains, minds and human persons;
  • Whether physical cosmology can explain the origin of the cosmos;
  • The role of religion in the historical development of science;
  • The place of values in the natural world;
  • How the history of CEE has influenced views on science and religion;
  • Free will and scientific determinism and/or divine foreknowledge;
  • Empirical psychology and the second person perspective;
  • Phenomenological approaches to religion;
  • Understanding notions of God, good and evil in a scientific age.

Prihvatljivi prijavitelji su pojedinačni znanstvenici ili istraživački timovi sa sjedištem u istraživačkim institucijama Srednje i Istočne Europe, uključujući sveučilišta, istraživačke akademije i bogoslovije.


Zemlje koje su (za "Subgrants") uključene u Srednju i Istočnu Europu su: Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Estonija, Gruzija, Hrvatska, Kosovo, Latvija, Litva, Mađarska, Moldavija, (bivša Istočna) Njemačka, Poljska, Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina.


Poziv je primarno namijenjen znanstvenicima iz područja prirodnih znanosti, teologije i filozofije, ali nema ograničenja što se tiče ostalih  znanstvenih disciplina, odn. dobrodošli su i podnositelji zahtjeva iz drugih znanstvenih područja.


Cjelovit tekst i detalje natječaja, kao i ostale mogućnosti financiranja koje nudi navedeni fond možete pogledati ovdje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS