Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 15. 7. 2020. u 14:13
Tea Cacović

Rok za prijavu je 31. srpnja 2020.

Austrijska akademija znanosti objavila je natječaj za program mobilnosti pod nazivom „JESH – Croatia“ koji potiče znanstvenu suradnju između mladih istraživača u Hrvatskoj i njihovih partnera u Austriji kako bi dala potporu mladim znanstvenicima koji su pogođeni posljedicama pandemije bolesti COVID-19 i potresa u Zagrebu u ožujku 2020.

Program je namijenjen znanstvenicima zaposlenim na znanstvenoistraživačkim ustanovama u Hrvatskoj koji su doktorirali tijekom proteklih 10 godina i koji žele istraživati na partnerskoj ustanovi u Austriji. 

Program „JESH – Croatia“ otvoren je za sva znanstvena područja

Potpora iznosi 2.700 eura mjesečno za smještaj i prehranu, uz dodatno financiranje troškova putovanja i dozvole boravka. 

Financiraju se istraživački boravci od najmanje dva mjeseca (60 dana) do najviše šest mjeseci (180 dana).

Prijave evaluiraju međunarodni eksperti i povjerenstvo za dodjelu stipendija. 

Odluku o dodjeli stipendija donosi predsjedništvo Austrijske akademije znanosti. 

Za dodatne informacije i prijave zainteresirani trebaju kontaktirati izravno službu za stipendije Austrijske akademije znanosti:

Telefon: +43 1 51581 1318
E-mail: jesh.application@oeaw.ac.at
Web: https://stipendien.oeaw.ac.at/en/stipendien/jesh/jesh-croatia/

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS