Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 7. 1. 2021. u 10:22
Uređeno: 7. 1. 2021. u 10:22
Tea Cacović

Rok: 5. ožujka 2021.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa zakladom „British Scholarship Trust“, pozivaju asistente i stručne suradnike s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u RH na podnošenje prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od jednog (1) do tri (3) mjeseca tijekom akademske godine 2021./2022.

Stipendije se dodjeljuju za znanstveno istraživanje te nisu namijenjene za razdoblje studija, stoga ne postoji mogućnost snošenja troškova studija na britanskom sveučilištu.

Stipendije su namijenjene kandidatima koji do 1. listopada 2021. godine neće navršiti 30 godina.

Prednost imaju kandidati koji imaju prihvatno pismo od ustanove u Velikoj Britaniji (detaljnije objašnjeno u točki 5. u popisu prijavne dokumentacije koja se nalazi u tekstu natječaja niže) i kandidati koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu.
Agencija za mobilnost i programe EU-a i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH izabrat će kandidate čije će prijave biti proslijeđene u Veliku Britaniju, a konačnu odluku o dodjeli stipendije donosi zaklada „British Scholarship Trust“.

Troškove putovanja stipendista na mobilnost snosi Agencija za mobilnost i programe EU-a, a troškove boravka snosi „British Scholarship Trust“.

Detaljne informacije o stipendiji mogu se pronaći na mrežnoj stranici zaklade „British Scholarship Trust“ i mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 


 

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS