Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 25. 1. 2021. u 09:37
Uređeno: 26. 1. 2021. u 14:18
Tea Cacović

Krajem ožujka 2021. godine Europska komisija organizira MSCA kontakt seminar za zapadni Balkan. Dvodnevni Seminar će biti organiziran u online formatu 24. i 25. ožujka 2021. Prvog dana seminara predviđena je plenarna sjednica s predstavnicima Europske komisije, predstavljanje predstojećih inicijativa u regiji te praktični treninzi o tipovima MSCA projekata. Drugi dan fokusiran je na bilateralne sastanke te mrežne sesije s ciljem umrežavanja.

Cilj seminara je povećati sudjelovanje organizacija zapadnog Balkana u MSCA projektima, Obzor Europa programu ali i stimulirati partnerstva između EU zemalja i zemalja zapadnog Balkana.

Ciljana publika je prvenstveno znanstvena zajednica zapadnog Balkana (iz akademskog i neakademskog sektora), članovi aktivnih mreža u regiji (Marie Curie Alumni Association, COST mreže i slično), nacionalne kontakt osobe za MSCA, potencijalni kandidati i sudionici koji su spremni uspostaviti partnerstva u regiji. Jednom uspostavljena partnerstva čine odličnu bazu za zajedničke projekte u okviru MSCA razmjene osoblja ili doktorskih studija ili suradnju u drugim srodnim Obzor Europa projektima kao i suradnju u okviru Erasmus + programa.

S obzirom na cilj umrežavanja i poticanja suradnje istraživači ili organizacije (iz akademskog ili neakademskog sektora) zainteresirani za izgradnju partnerstva s organizacijama zapadnog Balkana ili istraživači i organizacije koje već surađuju s navedenim organizacijama te suradnju želite proširiti, mogu se prijaviti za sudjelovanje Agenciji za mobilnost i programe EU koja će kontakte zainteresiranih proslijedili Europskoj komisiji. Europska komisija uputit će poziv za sudjelovanje na seminaru kao i detaljnije informacije o seminaru svim zainteresiranima.

Rok za dostavu interesa za sudjelovanje i kontakata je do 28. siječnja 2021. godine do kraja dana na kontakt sandra.vidovic@mobilnost.hr.

Nacrt programa MSCA seminara

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS