Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Objavljeno: 11. 3. 2021. u 13:16
Tea Cacović

Transatlantska platforma za društvene i humanističke znanosti (T-AP) je mreža organizacija za financiranje istraživanja iz Europe te Sjeverne i Južne Amerike. Cilj je ove platforme povećati osviještenost javnosti o važnosti društvenih i humanističkih znanosti u 21. stoljeću. Platforma će početkom travnja 2021. objaviti tematski natječaj vezan uz oporavak društva u razdoblju nakon pandemije COVID-19.

Natječajem „Oporavak, obnova i otpornost društva u razdoblju nakon pandemije” nastoji se doći do novih spoznaja o dinamičnim i složenim interakcijama srednjoročnih i dugoročnih utjecaja pandemije COVID-19 na društvo. Ove spoznaje trebale bi unaprijediti naše znanje o ublažavanju negativnih društvenih utjecaja pandemije COVID-19 te potaknuti obnovu i oporavak u svijetu nakon pandemije. Projektni prijedlozi trebali bi odgovoriti na barem jedan od sljedećih pet izazova:

  • smanjenje nejednakosti i osjetljivosti
  • izgradnja otpornijeg, uključivog i održivog društva
  • poticanje demokratskog načina upravljanja i političkog sudjelovanja
  • promicanje odgovornih i uključivih digitalnih inovacija
  • promicanje djelotvornosti i istinitosti u komunikaciji i medijima

Na natječaj se prijavljuju transnacionalni projektni konzorciji. Konzorciji se moraju sastojati od najmanje tri partnera iz tri različite zemlje sudionice te moraju imati transatlantsku komponentu (tj. konzorcij mora uključivati partnere s obiju strana Atlantika). Popis organizacija koje sudjeluju u Natječaju dostupan je na mrežnim stranicama konzorcija.

Predviđeni vremenski okvir natječaja

  • Planirano otvaranje natječaja: 12. travnja 2021.
  • webinari za zainteresirane prijavitelje: travanj/svibanj 2021.
  • Rok za podnošenje obveznog obrasca namjere: 14. lipnja 2021.
  • Rok za podnošenje cjelokupnih prijava: 12. srpnja 2021.
  • Očekivani početak projekata: ožujak 2022.


Natječajna dokumentacija bit će dostupna na dan otvaranja natječaja. Pozivaju se hrvatski znanstvenici iz područja društvenih i humanističkih znanosti da počnu tražiti potencijalne partnere za ovaj natječaj.

Za sva pitanja o natječaju možete se obratiti na adresu e-pošte dario@hrzz.hr.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS