Objavljeno: 4. 4. 2014. u 07:42
Uređeno: 28. 4. 2014. u 15:39
Ivana Lebo

Javna obrana doktorskoga rada Stipice Grgića pod naslovom "Uprava u Savskoj banovini (1929.-1939.) – Između državnog centralizma i supsidijarnosti", mentora doc. dr. sc. Ivice Šute, u okviru poslijediplomskoga doktorskoga studija povijesti, održat će se u srijedu 9. travnja 2014. u 11:00 sati u dvorani Velika vijećnica.

Povjerenstvo za obranu doktorskoga rada u sastavu:

  1. dr. sc. Suzana Leček, znanstvena savjetnica (predsjednica)
  2. dr. sc. Zdravka Jelaska Marijan, viša znanstvena suradnica (članica)
  3. izv. prof. dr. sc. Darko Vitek (član)
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS