Objavljeno: 8. 12. 2014. u 09:02
Uređeno: 12. 12. 2014. u 07:54
Ivana Lebo

Javna obrana doktorskoga rada Ane Biočić pod naslovom "Djelovanje katoličkih svećenika u sazivu Sabora Trojedne kraljevine od 1868. do 1871. godine", mentora izv. prof. dr. sc. Slavka Sliškovića, u okviru poslijediplomskoga doktorskoga studija povijesti, održat će se u petak 12. prosinca 2014. u 13:00 sati u dvorani Velika vijećnica.

Povjerenstvo za obranu doktorskoga rada u sastavu:

  1. dr. sc. Vlasta Švoger, znanstvena savjetnica (predsjednica)
  2. izv. prof. dr. sc. Darko Vitek (član)
  3. prof. dr. sc. Mijo Korade (član)
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS