Objavljeno: 25. 3. 2015. u 11:50
Uređeno: 2. 4. 2015. u 11:51
Ivana Lebo

Javna obrana teme doktorskoga rada Zrinke Vitković pod naslovom  "Tekstološko-kulturološko značenje sanktorala u Drugom novaljskom brevijaru", mentorice  dr. sc. Antonije Zaradija Kiš, znanstvene savjetnice, u okviru poslijediplomskoga doktorskoga studija kroatologije, održat će se u srijedu 8. travnja 2015. u 11:30 sati u dvorani  Velika vijećnica

Povjerenstvo za ocjenu teme doktorskoga rada u sastavu:

  1. dr. sc. Vesna Badurina Stipčević, znanstvena savjetnica, (predsjednica)
  2. dr. sc. Marinka Šimić, viša znanstvena suradnica, (članica)
  3. prof. dr. sc. Branka Tafra, (članica)
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS