Objavljeno: 9. 6. 2015. u 09:25
Uređeno: 11. 6. 2015. u 08:30
Ivana Lebo

Javna obrana doktorskoga rada mr. sc. Mislava Kovačića pod naslovom "Filološki i teološki rad Bogoslava Šuleka na hrvatskom izdanju Novoga zavjeta" mentora prof. dr. sc. Petra Kuzmiča i prof. dr. sc. Branke Tafre, u okviru poslijediplomskoga doktorskoga studija kroatologije, održat će se u srijedu 17. lipnja 2015. u 12:00 sati u dvorani Velika vijećnica.

Povjerenstvo za obranu doktorskoga rada u sastavu:

  1. prof. dr. sc. Marija Turk, (predsjednica)
  2. izv. prof. dr. sc. Mario Cifrak, (član)
  3. prof. dr. sc. Pavao Knezović, (član)
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS