Objavljeno: 12. 6. 2015. u 09:01
Ivana Lebo

Javna obrana doktorskoga rada Tomislava Jonjića pod naslovom "Ivo Pilar kao politički ideolog" mentora prof. dr. sc. Stjepana Matkovića, u okviru poslijediplomskoga doktorskoga studija povijesti, održat će se u srijedu 17. lipnja 2015. u 10:00 sati u dvorani Vukovar.

Povjerenstvo za obranu doktorskoga rada u sastavu:

  1. dr. sc. Zlatko Matijević, znanstveni savjetnik, (predsjednik)
  2. dr. sc. Zlatko Hasanbegović, znanstveni suradnik, (član)
  3. izv. prof. dr. sc. Darko Vitek, (član)
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS