Objavljeno: 2. 11. 2017. u 11:44
Ivana Lebo

Javna obrana teme doktorskoga rada Jurja Balića pod naslovom "Lička krajiška pješačka pukovnija u razdoblju od 1736. do 1809. godine", mentora dr. sc. Alexandera Buczynskog, znanstvenog savjetnika, u okviru poslijediplomskoga doktorskoga studija povijesti, održat će se u četvrtak 9. studenoga 2017. u 11:15 sati u dvorani Brač.

Povjerenstvo za ocjenu teme doktorskoga rada u sastavu:

  1. doc. dr. sc. Kristina Milković, (predsjednica)
  2. izv. prof. dr. sc. Darko Vitek
  3. dr. sc. Zlatko Kudelić, viši znanstveni suradnik
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS