Objavljeno: 19. 11. 2018. u 16:15
Josip Zekić

Javna obrana doktorskoga rada Stipe Ledića pod naslovom "Josip Keresturi – javno djelovanje i politička misao", mentora prof. dr. sc. Mije Korade, u okviru Poslijediplomskoga doktorskoga studija povijesti, održati će se u utorak, 27. studenoga 2018. s početkom u 12:00 sati, u dvorani Velika vijećnica.

Povjerenstvo za obranu doktorskoga rada u sastavu:

  1. prof. dr. sc. Stjepan Ćosić, (predsjednik)
  2. doc. dr. sc.  Valentina Janković
  3. dr. sc. Ivana Horbec, viša znanstvena suradnica
Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS