Znanost

Zaposlenici Hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organiziraju ili suorganiziraju Hrvatski studiji, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Hrvatski studiji izdaju interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Hrvatskih studija, obratite se prof. dr. sc. Anti Čoviću, Povjereniku za znanost.


Objavljeno: 1. 3. 2016. u 10:53
Jasminka Despot Lučanin

Događanja, natječaji i mogućnosti umrežavanja iz područja „Europa u promjenjivom svijetu – uključiva, inovativna i promišljena društva“ i „Znanost s društvom i za društvo“.  U privitku su i obavijesti Zajedničkog istraživačkog centra  "Science and Policy: What's on the EU's agenda?" s pregledom aktivnosti institucija Europske unije, međunarodnih i europskih konferencija i Zajedničkog istraživačkog centra.

Marina Pražetina

Viša stručna savjetnica, Odjel za Obzor 2020. 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

marina.prazetina@mobilnost.hrwww.mobilnost.hr

www.obzor2020.hr

DOGAĐANJA

  • Otvorena je registracija za konferenciju Obzor 2020. projekta HEIRRI - HEIRRI (Higher Education Institutions and Responsible Research and Innovation) u kojem je jedan od projektnih partnera Sveučilište u Splitu. Konferencija “Teaching Responsible Research and Innovation at University” održat će se 18. ožujka 2016. u Barceloni, Španjolska, CosmoCaixa Science Museum, a registracija je moguća ovdje: http://heirri.eu/1st-heirri-conference/.
  • INNOVEIT 2016 inovacijski forum Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) održat će se 25. i 26. travnja 2016. Detalje o događanju možete pronaći ovdje: http://eit.europa.eu/interact/events/INNOVEIT-2016
  • Webinar o prijavi interdisciplinarnih projekata Obzora 2020. iz područja zdravlja i društvenih i humanističkih znanosti te pisanju uspješnih projektnih prijedloga moguće je pogledati ovdje.

NATJEČAJI

  • Social Innovation Tournament prijava za nagradu u društvenim inovacijama u iznosu od 50 000 eura i 20 000 eura za prvu i drugu nagradu moguća je putem ispunjavanja prijavnog obrasca do 15. ožujka 2016. Sve detalje o natječaju možete pronaći ovdje.

PARTNER SEARCH

SwafS-03-2016-2017: Support to research organisations to implement gender equality plans

SwafS-04-2016: Opening Research Organisations in the European Research Area

SwafS-19-2016: Networking of National representatives and resources centres on Gender in R&I

  • Konferencija umrežavanja za koordinatore i partnere zainteresirane za prijavu projektnih prijedloga na natječaje radnog programa 16. Science with and for society 2016-17 s rokom prijave 30. kolovoza 2016. održat će se 3. ožujka 2016. u Bruxellesu u organizaciji Europske komisije i mreže nacionalnih kontakt osoba SiS.net2. Informacije je moguće pronaći putem poveznice: https://www.b2match.eu/horizon-swafs2016

Marina Pražetina

Viša stručna savjetnica, Odjel za Obzor 2020. 

Agencija za mobilnost i programe Europske unije

marina.prazetina@mobilnost.hrwww.mobilnost.hr

www.obzor2020.hr

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS