Znanost

Zaposlenici Hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organiziraju ili suorganiziraju Hrvatski studiji, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Hrvatski studiji izdaju interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Hrvatskih studija, obratite se doc. dr. sc. Karolini Vrban Zrinski, Povjerenici za znanost.


Objavljeno: 21. 9. 2016. u 08:45
Jasminka Despot Lučanin

Prosljeđujemo obavijest o ovogodišnjem zasjedanju ASEEES  u Washingtonu, u sklopu kojeg će biti održan i sastanak ACS (Association for Croatian Studies), te poziv na konvenciju ASN u svibnju sljedeće godine. Poziv i program su priloženi ovoj obavijesti.

Povjerenica za znanost

/_news/37189/ASN 2017 Call for Papers.pdf

The annual ASEEES convention is taking place this year in Washington DC, November 17-20. We will be in touch with various organizational details in early November, but we can confirm that ACS’ business meeting will be held on November 18th (Friday) during  Session 7 from 3:45-5:30 pm in Park Tower Room 8205 in the conference hotel (Washington Marriott Wardman Park).

I am attaching also a call for papers by the Association for the Study of Nationalities whose conference will be held at Columbia University, May 4-6.

 

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS