Znanost

Zaposlenici Hrvatskih studija istražuju različite teme u područjima humanističkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti, točnije u poljima filozofije, povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije, edukacijskih znanosti, hrvatskog latiniteta i kroatologije. Većina zaposlenika bili su, ili još uvijek jesu, uključeni u istraživačke projekte na nacionalnoj ili Sveučilišnoj razini, a neki od njih bili su voditelji istraživačkih projekata. Rezultate svojih istraživanja zaposlenici iznose na znanstvenim i stručnim skupovima koje organiziraju ili suorganiziraju Hrvatski studiji, kao i na ostalim domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima. Također, Hrvatski studiji izdaju interdisciplnarni znanstveno-stručni časopis Kroatologija.

Za sve upite u vezi sa znanstvenom i stručnom djelatnošću Hrvatskih studija, obratite se izv. prof. dr. sc. Ivi Džiniću, prodekanu za znanost.


Objavljeno: 15. 5. 2019. u 09:12
Uređeno: 15. 5. 2019. u 09:17
Sanja Blažević

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu započinje ciklus predavanja na kojima će gosti predavači biti neki od utjecajnijih znanstvenika današnjice.

Prvi takav gost predavač ugledni je hrvatski znanstvenik prof. dr. sc. Igor Rudan koji će održati predavanje na temu: “Vrijednost informacija u 21. stoljeću: primjeri iz biologije, medicine, politike i masovnih medija”. Nakon predavanja koje će biti u petak, 24. svibnja, "znanstveni razgovori" nastavit će se uz druženje s gostom uz kavu i kolače.

U privitku je poziv na predavanje.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS