Objavljeno: 8. 7. 2019. u 12:31
Uređeno: 8. 7. 2019. u 13:54
Sanja Blažević

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu organizirat će 18. znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem u nizu Hrvatski književni povjesničari. Znanstveni skup bit će posvećen Slavku Ježiću, a održat će se u Zagrebu i u Zadru od 7. do 9. svibnja 2020. godine. Skup se organizira povodom 125. obljetnice znanstvenikova rođenja. Riječ je o 18. znanstvenom skupu u nizu Hrvatski književni povjesničari, koji Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu organiziraju od 1997. godine. Slavko Ježić - hrvatski književnik, književni povjesničar i prevoditelj, autor je prve cjelovite povijesti hrvatske književnosti koja je do danas neizostavni znanstveni priručnik za proučavanje hrvatske književnosti tijekom pet stoljeća.

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS