Objavljeno: 8. 7. 2019. u 12:31
Uređeno: 8. 7. 2019. u 13:54
Sanja Blažević

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu organizirat će 18. znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem u nizu Hrvatski književni povjesničari. Znanstveni skup bit će posvećen Slavku Ježiću, a održat će se u Zagrebu i u Zadru od 7. do 9. svibnja 2020. godine. Skup se organizira povodom 125. obljetnice znanstvenikova rođenja. Riječ je o 18. znanstvenom skupu u nizu Hrvatski književni povjesničari, koji Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu organiziraju od 1997. godine. Slavko Ježić - hrvatski književnik, književni povjesničar i prevoditelj, autor je prve cjelovite povijesti hrvatske književnosti koja je do danas neizostavni znanstveni priručnik za proučavanje hrvatske književnosti tijekom pet stoljeća.

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS