O nama

Studij sociologije osnovan je 1992. godine, te stoga čini jednu od temeljnih disciplina Hrvatskih studija. Koncepcija studija sociologije od samih je početaka bila usmjerena na korištenje socioloških teorija i metodologije društvenih znanosti u razumijevanju društvenih procesa i fenomena u kontekstu hrvatskog društva specifično te komparativno u međunarodnoj i globalnoj perspektivi. U svojim obrazovnim ishodima studij sociologije usmjeren je na osposobljavanje kvalitetnog sociološkog istraživačkog kadra opskrbljenog profesionalnim istraživačkim i analitičkim vještinama za produktivan rad i u javnom i privatnom sektoru. Iz tog su razloga i preddiplomska i diplomska razina studija sociologije ustrojene prema suvremenim znanstvenim i međunarodnim standardima.


Objavljeno: 29. 6. 2015. u 21:42
Uređeno: 21. 7. 2015. u 07:35
Marija Brajdić Vuković

Na sastanku održanom 26.05. 2015., Vijeće Odjela za sociologiju donijelo je sljedeću odluku:

Završne verzije studentskih diplomskih radova mentori su dužni poslati u digitalnoj verziji članovima komisije za obranu diplomskog rada najmanje 20 DANA PRIJE obrane diplomskog rada. Studenti ne uvezuju diplomski rad dok ne dobiju odgovor svih članova komisije za obranu diplomskog rada, odnosno dok ne uvrste eventualne tražene promjene/dopune rada. 

Studenti čiji mentori ne pošalju digitalnu verziju najmaje 20 dana prije obrane članovima komisije, neće moći pristupiti obrani rada.

U ime Odjela za sociologiju,

pročelnica doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković

Popis obavijesti

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS