Udruga studenata sociologije - Anomija

Udruga studenata sociologije - Anomija

Časopis studenata sociologije Amalgam studentski je časopis koji objavljuje radove iz područja sociologije te srodnih društvenih i humanističkih znanosti. On je projekt Udruge studenata sociologije Hrvatskih studija Anomija. Osim članaka časopis objavljuje prikaze knjiga i znanstvenih skupova, prijevode, intervjue te druge priloge od znanstvenog i stručnog interesa.

Amalgam kroz do sada izdanih šest brojeva služi kao medij studentima zainteresiranima za bavljenje znanstvenim radom i kao relevantan izvor članaka. Želja nam je poticati studente sociologije Hrvatskih studija na znanstvenu produkciju, a pritom i pronalaziti najbolje radove za objavu . Projekt „AMALGAM“ – Časopis studenata sociologije  je od iznimne vrijednosti za studente sociologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu  zbog interdisciplinarnog pristupa koji značajno doprinosi i drugim znanstvenim disciplinama. Časopis također  ima iznimno značajnu  edukativnu funkciju ne samo za studente, već i za nastavno osoblje drugih društveno-humanističkih fakulteta  u Zagrebu. 

2013.   tema:  SUVREMENI IZAZOVI RELIGIJE


Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS