O nama

Studij komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu utemeljen je 1996. godine i to prvo kao studij novinarstva, a 2005. godine preimenovan je u studij komunikologije. Studij je zasnovan na temeljnim znanjima iz komunikologije, novinarstva, povijesti medija i odnosa s javnošću. Studenti tijekom studija stječu znanje o metodama istraživanja masovne komunikacije i obrade podataka te o povijesnom razvoju novinarstva i masovne komunikacije u svijetu i Hrvatskoj. Studenti komunikologije dobivaju temeljna znanja o medijima i osobitostima izvještavanja za njih, usmjeravaju se za rad na početnim poslovima u nekom od medija ili tvrtkama, tj. odjelima za odnose s javnošću. Zapošljavanje nije nužno ograničeno na područje medija i komunikologije. Studenti komunikologije Hrvatskih studija okupljeni su oko Udruge studenata komunikologije i novinarstva Komuna, koja je osnovana 2008. godine i svake godine organiziraju studentski simpozij "Mediji na drukčiji način".


Objavljeno: 18. 4. 2018. u 13:39
Anđelka Raguž

Dan otvorenih vrata Hrvatskih studija održat će se u srijedu, 25. travnja 2018. od 11.00 do 17.30 sati u Kampusu Borongaj. Pozvani su maturanti i maturantice srednjih škola i gimnazija i njihovi nastavnici, a cilj je upoznati ih s mogućnostima studiranja na Hrvatskim studijima, uvjetima i studijskim programima. Kako bismo se predstavili organiziran je cjelodnevni program u dvorani Zagreb. Govorit će profesori, studenti, predstavnici studentskih udruga, naši magistri i magistre.  Nastava se taj dan održava redovito, a maturanti i maturantice će uz pratnju naših volontera, moći nazočiti nekom od predavanja koja se  budu izvodila tijekom dana, prema interesu za pojedini studijski smjer.

prof. Nada Zgrabljić Rotar
Pročelnikova zamjenica i Povjerenica za nastavu i studente

U nastavku se nalazi program aktivnosti predstavljanja Odsjeka za komunikologiju

KOMUNIKOLOGIJA

(Predstojnica prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar)

14:00 - 14:15 Elena Družeta, magistra novinarstva i prof.dr.sc. Nada Zgrabljić Rotar:  „Uloga Facebooka u sentimentalnim odnosima mladih “

14:15 – 14:30 Izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš sa suradnicima: „Djeca medija – izvannastavne aktivnosti“

14:30 – 14:4 prof. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar : Predstavljanje Ljetne škole u Zadru Informacijska tehnologija i mediji za studente Hrvatskih studija i ostalih fakulteta

14:45 – 15:00 Izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš sa suradnicima:  Komunikološka škola Matice Hrvatske

15:00 – 15:15 Valentina Mezdić „USKN Komuna – HS iz perspektive studenta “

15:15 – 15:30 Karolina Zelenika, diplomantica: “ Odnosi s javnošću u kulturi na primjeru kazališta Gavella ” (nagrađeni diplomski  rad)

15:30 – 15:45 Dora Kušanić, apsolventica i Ines Marinčić, diplomantica : “ Uberi knjigu, dohvati prijateljstvo – PR projekt za Društvo hrvatskih književnika“

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS