Udruga studenata Komuna

Komuna je udruga studenata komunikologije i novinarstva.
Osnovala ju je grupa entuzijastičnih studenata novinarstva, 2008. godine, kako bi omogućili i potaknuli svoje ostale kolege, studente novinarstva i komunikologije da se izraze i polako afirmiraju sa svojim prvim uradcima.
Ime udruge proizašlo je slučajnom igrom riječi komunikologija, komunikolozi, komunikacija. Komuna označava zajednicu, zajednicu studenta komunikologije.

Svake godine Komuna organizira studentski simpozij Mediji na drukčiji način kojim se nastoji studentima približiti praktično iskustvo kroz predavanja od strane stručnjaka iz područja medija, odnosno, novinarstva, televizije i radija, odnosa s javnošću, marketinga i digitalnih medija. U sklopu svojih aktivnosti provode i Humanitarni božićni sajam, održavaju različite radionice i predavanja za sve studente i ostale zainteresirane.
 

Ciljevi Udruge:
- promicanje znanja i aktivnosti;
- prilike mlađim kolegicama i kolegama za stjecanjem iskustva, znanja i obaveza, koje im prenose stariji kolege;
- promicanje kolegijalnosti i rada te suradnje s drugim udrugama i organizacijama u zemlji i svijetu;
- promicanje i unapređivanje komunikologije kao struke i znanosti;
- utjecanje na kvalitetu studija komunikologije i kvalitetu studiranja na HS Sveučilišta u Zagrebu.

Aktivni su članovi sudjelovali i organizirali razne projekte, poput:
- radionice novinarstva s istaknutim novinarkama i novinarima;
- radionice odnosa s javnošću sa stručnjacima iz korporativnog i državnog sektora;
- radionica community managementa.

Članovi udruge pozivaju sve zainteresirane studentice i studente da se pridruže aktivnom članstvu te svojim svježim idejama i kreativnošću pridonesu njezinom djelovanju. Prije svega na taj će način obogatiti vlastita iskustva, suradnju s profesorima, steći nova poznanstva, nova radna iskustva i saznanja o budućoj profesiji te i dodatno obogatiti svoj studentski život.

 

Kontakt:

Mrežna stranica: https://usknkomunablog.wordpress.com/

Elektronička adresa: uskn.komuna@gmail.com
Facebook: facebook.com/KomunaUSKN
Twitter: twitter.com/usknkomuna
Instagram: instagram.com/usknkomuna
LinkedIn: linkedin.com/company/11325392/

 

Predsjednica: Valentina Mezdić
Zamjenik predsjednice: Marino Erceg
Tajnica: Klara Jakobović


Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS