O nama

Psihologija je suvremena društvena znanost koja se razvila kao nezaobilazna znanstvena disciplina, ne samo zbog znanstvenih teorija i spoznaja iz glavnog predmeta svog bavljenja - ljudskog ponašanja i doživljavanja, već i zbog primjene rezultata psihologijskih istraživanja u mnogim područjima ljudskog djelovanja. Zahtjevi za profilom psihologa u razvijenim društvima rastu te se očekuje da će ta struka biti među vodećima po zapošljavanju u idućim desetljećima.

Studijski program omogućuje studentima stjecanje Europske diplome psihologa (EDP) čime je stvorena pretpostavka da svaki student dobivanjem diplome u pogledu profesionalne osposobljenosti i stručnih kompetencija može računati na njezinu cjelovitu prihvaćenost unutar Europske unije. Program studija istovremeno je i originalan, jer slijedi osnovnu koncepciju Hrvatskih studija, a to je da se obrazovanju studenata pristupa interdisciplinarno. Na diplomskoj razini ovakav program omogućuje teorijsku, metodološku i praktičnu naobrazbu, osposobljavanje i trening u više područja primijenjene psihologije, a posebice kliničkom, organizacijskom i obrazovnom. Obrazovanje koje su završili, znanja, kompetencije i vještine koje su stekli a nalaze se u nastavnom planu i programu studija psihologije, pružaju diplomiranom studentu psihologije niz mogućnosti te ga čine kvalificiranim i kompetitivnim sudionikom na postojećem tržištu rada.
O studijskom programu, nastavnicima, studentima i ostalim podacima koji vas zanimaju, pročitajte i pogledajte na stranicama Odjela za psihologiju Hrvatskih studija.


Objavljeno: 26. 2. 2015. u 10:35
Uređeno: 26. 2. 2015. u 10:38
Sanja Budimir
TRIBINA MINI PERSPEKTIVA

Dragi studenti psihologije, pozivamo vas na TRIBINU MINI PERSPEKTIVA

Vrijeme održavanja: srijeda 11.3.2015 u 17:30h

Mjesto: dvorana Zagreb, Hrvatski studiji

Riječ je o mlađoj sestri Konferencije Perspektiva koja je nastala isključivo radi vas, studenata psihologije, koji ste se izjasnili kako je na fakultetima „previše teorije, a premalo prakse“.

Cilj nam je olakšati vam ulazak na svijet rada te približiti poslove i konkretne zadatke psihologa u praksi. Zbog toga smo pozvali 7 mladih diplomiranh psihologa iz 7 različitih područja psihologije koji će vam dati odgovore na brojna pitanja koja smo im mi postavili.

Dolazimo vam sa pregršt pozitivne energije, nadamo se da ćemo ju prenijeti na vas i potaknuti da se uključite i pitate naše izlagače sve ono što vas zanima i/ili što vam je ostalo nejasno.

Svakom izlagaču dali smo 15min vremena da odgovori na sljedeća pitanja:

 1. U kojem području ste zaposleni i koliko dugo?
 2. Na koji način ste došli do trenutnog radnog mjesta? Kako je izgledala selekcija? Koje su bile Vaše prednosti pred ostalim kandidatima? Jeste li imali kakve dodatne edukacije?
 3. Kakvo Vas je stanje dočekalo kada ste došli na posao – koliko/kako je posao strukturiran? jesu li radni zadaci psihologa bili unaprijed određeni kada ste došli?, ako jesu; koji su to radni zadaci?, ako nisu bili određeni; kako ste ih Vi odredili?  Jeste li imali mentora?
 4. Kakav je bio odnos kolega i nadređenih prema vama u početku, a kakav je sada?
 5. Kada ste se upoznali s radnim mjesto i okolinom, koje su to stvari koje Vam se sviđaju u Vašem poslu, a koje su Vam manje drage ili Vam se ne sviđaju uopće?
 6. Koliko vas je fakultet pripremio za radno mjesto? Koje su vještine/znanja/sposobnosti potrebne za dobro obavljanje posla? Prema Vašem mišljenju, koja znanja ili dodatne edukacije bi Vam još dobro došle i zašto mislite da bi Vam bile korisne?

Mini PerspektivA provodi se i u suradnji s Hrvatskom psihološkom komorom čiji će predstavnik također ukratko predstavili rad krovne institucije psihologa.
 

7 područja psihologije koja će vam naši izlagači predstaviti su:

 1. Klinička psihologija, Zdravstvena psihologija, Psihološko savjetovanje i medicina rada
 2. Organizacijska psihologija
 3. Školska i predškolska psihologija
 4. Socijalna skrb i obiteljski centri, penološka psihologija
 5. Znanost
 6. Nevladine udruge
 7. Sportska psihologija

Za više informacija posjetite našu web stranicu http://psihperspektiva.wix.com/perspektiva

Ako imate bilo kakvih pitanja, slobodno nam se javite na mail psih.perspektiva@gmail.com

Dođite, vidite i otiđite bogatiji :)

Popis obavijesti

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS