Objavljeno: 17. 6. 2019. u 11:56
Josip Papak

Hrvatski studiji izabrali su 31. svibnja 2019. šest studentskih radova za Rektorovu nagradu. Povjerenstvo za Rektorovu nagradu pregledalo je studentske radove koje su predložile sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te je izabralo ukupno 161 rad za Rektorovu nagradu u pet kategorija.

Među dobitnicima Rektorove nagrade u akademskoj godini 2018./2019. za najbolje studentske znanstvene i umjetničke radove, posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici nalazi se 17 studenata Hrvatskih studija:

Marino Erceg za rad „Proizvodnja zločina humorom: političke karikature satiričkoga tjednika Kerempuh u pripremi i prezentaciji sudskoga procesa zagrebačkomu nadbiskupu Alojziju Stepincu (1945.–1946.)“

Stela Fumić za rad „Ocjene kao faktor uspostave društvenih odnosa učenika osnovnih škola na primjeru osnovnih škola Grada Zagreba“

Tomislav Kardum za rad „Ideološki pogledi Milana Šufflaya“

Valentina Pavlović i Marijan Vinogradac za rad „Koliko nam je važna sigurnost u društvu rizika? – Osobna i društvena sigurnost kao vrijednost u Jugoistočnoj Europi“

Vlatko Smiljanić za rad „Odgojno-obrazovna kultura u Hrvatskoj tijekom Drugoga svjetskoga rata u svjetlu dokumenata sukobljenih strana“

Lana Maravić iz tima „Konferencija Ostani u Hrvatskoj“

Daniel Milošević, Anamarija Karin, Eliza Fabris, Tena Mijić, Paula Antunović, Karla Milat-Panža, Helena Matković, Lucija Matanović, Izidora Vrebac i Irma Gračić iz tima „Projekt Pogled u sebe – promicanje mentalnoga zdravlja mladih“.

Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se u srijedu 3. srpnja 2019. u 11 sati u Kongresnoj dvorani na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Kennedyjev trg 6. Prigodom svečane podjele nagrada bit će organizirana i izložba radova dobitnika Rektorove nagrade, pa će nagrađeni studenti pripremiti, dostaviti i izložiti postere svojih radova. Izložba postera nagrađenih radova bit će otvorena od 3. do 10. srpnja 2019. na Ekonomskom fakultetu.

Iskrene čestitke dobitnicima!

 

doc. dr. sc. Lovorka Brajković                           

predsjednica Povjerenstva Hrvatskih studija za Rektorovu nagradu

Popis obavijesti

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS