Obavijesti
Objavljeno: 10. 3. 2016. u 10:55
Danijela Vnučec Grdović
Priručnici i animacije o sustavu za...

U Katalogu-e kolegija ustanova u sustavu visokog obrazovanja RH možete pronaći i 44 kolegija nastavnika i suradnika Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Priručnike i animacije o sustavu za e-učenje Merlin studenti i nastavnici mogu pronaći ovdje

Objavljeno: 10. 3. 2016. u 10:09
Danijela Vnučec Grdović
Dostupan mini portal „Srce i otvoreno...

Međunarodni Tjedan otvorenog obrazovanja, koji se ove godine obilježava od 7. do 11. ožujka prilika je za raspravu, promišljanje i doprinos otvorenom obrazovanju kako u svijetu tako i u Hrvatskoj.

S ciljem obilježavanja Tjedna otvorenog obrazovanja Srce je uspostavilo mini portal „Srce i otvoreno obrazovanje. Riječ je o središnjem web-mjestu na kojem su objedinjeni online tečajevi, priručnici i ostali obrazovni materijali koji su rezultat rada zaposlenika Srca i dostupni su u otvorenom pristupu pod licencom Creative Commons. To znači da se navedenim materijalima može pristupiti bez naknade.

Objavljeno: 1. 7. 2011. u 16:58
Uređeno: 5. 7. 2013. u 12:52
Administrator

Moj oblak

Moj oblak je podatkovna usluga koja korisnicima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja omogućava:

  • Udaljeno pohranjivanje datoteka - pohranjenim podacima možete pristupati s bilo koje lokacije putem web-preglednika ili uporabom standardnog WebDAV sučelja.
  • Organiziranje i pretraživanje datoteka - pohranjene datoteke moguće je organizirati u hijerarhijskoj strukturi direktorija, opisati dodatnim oznakama te ih potom pretraživati prema imenima, sadržaju ili dodanim oznakama.
  • Dijeljenje sadržaja s drugim korisnicima - datoteke i pretince s datotekama moguće je dijeliti s pojedinim korisnicima ili grupama korisnika.

FileSender

FileSender je web usluga koja korisnicima u sustavu  znanosti i visokog obrazovanja omogućava jednostavno i sigurno slanje proizvoljno velikih datoteka. Usluga je zasnovana na projektu FileSender. Korisnici pristupaju usluzi uporabom svog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Korisnici koji se nalaze izvan federacije AAI@EduHr mogu uslugu koristiti preuzimanjem vaučera poslanog od strane autenticiranog korisnika. Navedena usluga pruža se za razmjenu velikih datoteka koje obuhvaćaju podatke prikupljene u istraživačkim projektima, koje integriraju multimedijalne sadržaje kao i u drugim slučajevima kada slanje datoteka nije moguće ili prikladno korištenjem uobičajenih alata za slanje podataka kao što je elektronička pošta.

Tečajevi Srca

Sveučilišni računski centar već četrdeset godina održava stručne tečajeve iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT), a tečajeve smo podijelili na osnovne i specijalističke. Osnovne tečajeve Srca čini nekoliko skupina tečajeva:

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS