Reakreditacija Hrvatskih studija 2013./14.

Postupak reakreditacije koji u petogodišnjim ciklusima provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) obavezan je za sva visoka učilišta u Republici Hrvatskoj temeljem Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju. Hrvatski studiji podvrgnuti su postupku reakreditacije u akademskoj godini 2013./14. koja je započela dostavljanjem "Samoanalize" na hrvatskom i engleskom jeziku u siječnju 2014. Stručno povjerenstvo sastavljeno od inozemnih stručnjaka s University of Cambridge (UK), University of Sussex (Brighton, UK), University of Leiden (NL), i Peter-Pazmany Catholic University (Piliscsaba, HU) te jednog studentskog predstavnika sa Sveučilišta u Rijeci, posjetilo je Hrvatske studije 17. i 18. ožujka 2014. Stručno povjerenstvo dostavilo je konačno izvješće koncem travnja 2014. nakon čega je uslijedilo Očitovanje Hrvatskih studija, Akreditacijska preporuka, Pismo očekivanja te, naposljetku, Akcijski plan Hrvatskih studija za otklanjanje uočenih nedostataka. Cjelokupni postupak rekareditacije opisan je na službenim stranicama AZVO

 

Dokumenti

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Odjeci u medijima

 
 
 
 
 
GRAFIČKI PRIKAZ OCJENA KVALITETE VISOKIH UČILIŠTA KOJA PROVODE PROGRAME U DRUŠTVENOM I HUMANISTIČKOM PODRUČJU (iz Sinteze reakreditacije provedene u akademskoj godini 2013./14., str. 18)
 

Informacije

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu pokrenuti su i ustrojeni 16. studenoga 1992., isprva samo kao dvosemestralni Sveučilišni komparativni studij hrvatske filozofije i društva. Taj je program potom preoblikovan u program redovitog četverogodišnjeg studija.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2018. Sveučilište u Zagrebu Hrvatski studiji. Sva prava pridržana. Webmaster
powered by QuiltCMS