Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
Ispiti

ISPITNI ROKOVI AK. GOD. 2019./2020.

Zimski ispitni rok počinje u ponedjeljak, 27. siječnja 2020. i traje do petka 21. veljače 2020.

PRIJAVA ISPITA PUTEM STUDOMATA ZA PREDMETE KOJI SE ODRŽAVAJU u ponedjeljak, 27. siječnja 2019. 

Studenti koji žele izaći na ispite koji se održavaju u ponedjeljak 27. i utorak 28. siječnja 2020. godine, mogu prijaviti ispit od četvrtka, 23. siječnja 2020. godine, od 10.00 sati.

Vrijeme prijave ispita je do subote, 25. siječnja 2020. do 22.59 h, vrijeme odjave ispita je do subote, 25. siječnja 2020. do 23.59 h.

Za sve ostale termine ispita vrijeme prijave počinje u petak, 24. siječnja 2020. godine iza ponoći. Vrijeme odjave ispita studenti mogu vidjeti na Studomatu kad prijavljuju ispit.

Molimo studente da ukoliko primijete da za neki predmet nema ponuđenoga ispitnoga roka obavijeste gđu. Snježanu Konovski u studentsku službu, na mail: skonovski@hrstud.hr.

Također molimo studente da se u slučaju kada se na neki ispit ne mogu prijaviti, dođu u sStudentsku službu kako bi riješili problem. 

NAKON ISTEKA ROKA PRIJAVE PREKO STUDOMATA, NEĆE BITI NAKNADNIH PRIJAVA U REFERADI.

Obavijest - polaganje ispita iz predmeta Akademski engleski za studente koji su odslušali taj predmet kod nastavnika koji više nisu zaposlenici Fakulteta hrvatskih studija

Studenti koji nisu položili predmet Akademski engleski, a nastavnici kod kojih su odslušali predmet više nisu zaposlenici Hrvatskih studija i nije im produljen ugovor o vanjskoj suradnji, mogu prijaviti i polagati taj ispit kod bilo kojeg nastavnika koji ima pravo držati ispite iz tog predmeta (u jednoj akademskoj godini maksimalan broj izlaska na ispit je 4 puta). Studenti se obavezno moraju javiti mailom barem dva dana prije ispita nastavniku kod kojeg žele polagati ispit.  


ISPITNI ROKOVI U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.  I OSTALE INFORMACIJE O ISPITIMA

Ljetni ispitni rok počinje u ponedjeljak, 8. lipnja 2020. i traje do petka, 10. srpnja 2020.

Jesenski ispitni rok počinje u ponedjeljak, 31. kolovoza 2020. do petka, 25. rujna 2020.

Termine ispitnih rokova možete vidjeti na linku:  https://rokovi.fhs.hr/ 

 

PODSJETNIK ZA STUDENTE KOJI PRIJAVLJUJU ISPITE PUTEM STUDOMATA

Molimo studente da obrate pozornost na termine prijave i odjave ispita preko Studomata za svaki pojedini predmet, s obzirom da se svaka neodjavljena prijava ispita ,ili neizlazak na ispit evidentira kao iskorišteni izlazak. U slučaju da termin ispita upisan u tablici na web-u nije jednak terminu ispita upisanom u Studomatu, molimo vas da u studentsku službu  javite neslaganje u terminima. To možete učiniti osobno u radno vrijeme službe svakim radnim danom od 9,00-12,00 sati i od 12,30-14,30 sati, na e-mail: skonovski@hrstud.hr ili na telefon 012457628.

Student može četiri (4) puta prijaviti ispit.  Četvrti put ispit se održava pred nastavničkim povjerenstvom.

Studenti su dužni pratiti broj prijava na ispit!

Student je dužan upozoriti nastavnika ukoliko izlazi 4. puta na ispit.

Student koji  ispit  prijavljuje  4. puta i ne položi ga, sljedeće akademske godine  mora ponovo upisati navedeni predmet i odslušati ga. (čl. 70 Pravilnika o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu).

Tijekom ispitnoga roka studenti su dužni pratiti stanje svojih prijava i odjava ispita, budući da naknadne prijave i odjave ispita nisu moguće.

Studenti su dužni pratiti obavijesti na mrežnim stranicama Hrvatskih studija, a posebno moguće izmjene i dopune termina ispitnih rokova koje će biti objavljivane u posebnom izborniku “Intranet -> Ispiti -> Termini ispita i izmjene” kao i na oglasnoj ploči uz raspored ispita po dvoranama.
U slučaju kada nastavnik  promijeni datum ispita na koji  ima već ranije prijavljenih studenata, upozoravamo studente da putem Studomata prate prijave i odjave ispita, jer je moguće da će se u slučaju promjene termina morati ponovno prijaviti na ispit u novom terminu, osim ako u obavijesti o promjeni termina nije drugačije naznačeno.

 Studenti koji ispit nisu prijavili preko Studomata neće moći pristupiti ispitu.

Nastavnik neće ispitati studenta koji nema predmet otisnut na naljepnici u indeksu, a ako je predmet upisan ručno, ispod unesenog predmeta mora stajati žig: ZAVRŠEN UPIS PREDMETA i potpis službene osobe pored žiga.

Informacije o polaganju ispita i pravima studenata navedene su u Pravilniku o preddiplomskim i diplomskim studijima Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Točno mjesto i dvorana u kojoj će se ispit održati biti će objavljen na oglasnoj ploči Hrvatskih studija posebno za svaki dan ispitnih rokova.

 


Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS