O djelatniku
doc. dr. sc. Andreja Sršen
Zvanje:docent
Funkcija:Docent
Konzultacije:

Četvrtkom:  13.00 sati.

Telefon:245-7652
Telefon kućni:7652
E-mail: E-mail
Odsjek : ODSJEK ZA SOCIOLOGIJU

Nastava

sveučilišni preddiplomski

Životopis

 

 Andreja Sršen docentica je na Odsjeku za sociologiju Hrvatskih studija gdje sudjeluje u nastavi kao nositeljica  na kolegijima: Uvod u sociologiju hrvatskoga iseljeništva, Uloga hrvatskih katoličkih misija u iseljeništvu, Sociologija hrvatskoga društva i  Sociologija identiteta. Magistrirala je međunarodne odnose na Fakultetu političkih znanosti, te doktorirala na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu na temu „Hrvatski nacionalni identitet u procesu europskih integracija“. Poseban znanstveni interes pokazuje na području hrvatskog identiteta, hrvatske dijaspore te kulturnog brendiranja zemlje, o čemu je izlagala na nizu međunarodnih konferencija. Predstavnica je Sveučilišta u Zagrebu u Odboru za provedbu Sporazuma o suradnji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH i Sveučilišta u Zagrebu. Članica je Radne skupine za izradu Nacrta prijedloga strategije demografske revitalizacije Republike Hrvatske pri Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te potpredsjednica znanstveno-stručne „Međunarodne udruge Gradišćanskih Hrvata – Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M. (Slovačka-Austrija-Mađarska)“ u Hrvatskoj.  Sudjeluje u nizu međunarodnih inicijativa i znanstveno-istraživačkih projekata vezanih uz hrvatsku dijasporu. Voditeljica je projekta „Europa i kultura sjećanja“.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.
Izabrani projekti

 

2019. - "Europa i kultura sjećanja"

file:///C:/Users/msgwadmin/Desktop/HRVAT%20%20SAM/ZNANSTVENI%20SKUP/DIZAJNER-vizual/PLAKATI%20MEĐ.%20SKUP/NEW%20VERSION_EUIKS_POSTER_A2_.pdf

Mediji:

http://www.meetinzagreb.hr/novosti/zagreb-ugostio-medunarodni-skup-europa-i-kultura-sjecanja-i-humanitarni-koncert-pax-et-bonum

https://www.martinus.at/action/mlr/pv?&idx=925496&cid=2070&uid=0&sid=30&cks=84bb9ad4#

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2019. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Služba za informatičke i računalne poslove
QuiltCMS