O vanjskom suradniku
prof. dr. sc. Danijel Labaš
Zvanje:redoviti profesor
Funkcija:Pročelnik Odsjeka za komunikologiju
Lokacija: 203
Konzultacije:

Srijeda: od 8.45 do 9.30 sati, uz obvezan prethodni dogovor na e-adresu dlabas@hrstud.hr.
Ostale radne dane: uz obvezan prethodni dogovor na e-adresu dlabas@hrstud.hr.

Telefon:245-7640
Telefon kućni:7640
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA KOMUNIKOLOGIJU
Godina diplomiranja:1991.
Godina magistriranja:1993.
Godina doktoriranja:1996.
Na odjelu od:1997.

Nastava

diplomski

Životopis

Rođen 1965.
Filozofiju i teologiju studirao u Zagrebu i Rimu (Pontificia Università Gregoriana), iz komunikacijskih znanosti doktorira 1996. na Università Pontificia Salesiana u Rimu. Stručno se usavršavao na Radiotelevisione Italiana u Rimu, Westdeutscher Rundfunk u Kölnu i na CJMR radiju u Torontu (Oakville). Na Hrvatskim studijima stalno zaposlen od 2007. Do akademske godine 2016./2017. obnašao različite službe, a od akademske godine 2019./2020. predstojnik/pročelnik je Odsjeka za komunikologiju. Nositelj je kolegija: Medijska pedagogija, Mediji u nastavi, Osnove komunikologije, Novinarska etika, Semiotika u masovnom komuniciranju, Film i religija, Povijest i teorija filma, Veliki režiseri europske kinematografije, Mediji i djeca, Mediji i nasilje, Politička komunikacija, Sociološki aspekti masovne komunikacije, Mediji i bioetika, Introduction to Global Communication, Upravljanje rizikom i krizno komuniciranje, Poslovno komuniciranje, Medienkommunikation und Öffentlichtkeitarbeit i drugih.
Sudjelovao je na brojnim znanstvenim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu, te je objavio i uredio više knjiga i zbornika, znanstvenih i stručnih članaka u inozemnim i hrvatskim znanstvenim časopisima i publikacijama, te redovito sudjeluje i/ili vodi domaće i međunarodne projekte s područja medijske pismenosti. Predsjednik je Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2023. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS