O djelatniku
doc. dr. sc. Jelena Jurišić
Zvanje:docent
Konzultacije:

 

ponedjeljkom, od 12,45 do 13,45 sati,
     uz prethodni dogovor e-poštom.

Telefon:245 7644
Telefon kućni:7644
E-mail: E-mail
Odsjek : ODSJEK ZA KOMUNIKOLOGIJU

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

Životopis

Rođena je 1972. u Splitu.
Doktorirala je na Moskovskom državnom sveučilištu imena M.V. Lomonosova u području filologije, specijalnost novinarstvo. Od jeseni 1998., najprije kao vanjski suradnik, a kasnije kao zaposlenik, predaje na Studiju novinarstva, od 2005. Odjelu za komunikologiju, na Hrvatskim studijima, Sveučilišta u Zagrebu. Predaje predmete o novinarstvu, tisku, povijesti komunikologije, medijskim teorijama, konvergenciji medija, političkoj komunikaciji medijima i geopolitici.
Započela je novinarsku karijeru u jesen 1993. kao dopisnik Slobodne Dalmacije iz Moskve, što je bila idućih pet godina. Nakon povratka u Zagreb pisala je za više dnevnih novina te časopisa. Posljednjih je godina povremeni vanjsko-politički komentator, posebno za Rusiju i područje bivšeg SSSR-a za različite radijske i televizijske emisije.
Sudjelovala je u više domaćih istraživačkih projekata i dvije akcije europske istraživačke mreže COST. Trenutni su joj istraživački interesi suvremeno novinarstvo, prikriveno oglašavanje te korištenje društvenih medija u novinarstvu.Autorica je 20-ak znanstvenih radova.

 

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Bitno

Hrvatski studiji su osnovani 1992. godine, a od 2017. sveučilišni su odjel za interdisciplinarno istraživanje i poučavanje tradicionalnih i suvremenih kulturoloških, humanističkih i društvenih tema vezanih uz Republiku Hrvatsku, hrvatski narod i iseljeništvo, poput kulturne, političke intelektualne povijesti i zbilje; medijske javne i osobne komunikacije; djelovanja društvenih skupina; ljudskoga doživljavanja i ponašanja; odgoja i obrazovanja; razvoja jezika; otvorenih političkih, kulturnih, socijalnih i demografskih pitanja od nacionalnoga, regionalnoga ili sveeuropskoga interesa. Sukladno zacrtanim reformskim ciljevima uskoro bi se trebali ustrojiti kao Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, s jasno artikuliranim i koherentnim programima i hrvatskim identitetom, sukladno izvornoj zamisli i poslanju, kakvi su i potrebni hrvatskomu društvu.
Kao visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova imaju studije preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine, a studijske programe temelje na četiri osnove: teorijsko-metodološkoj, nacionalnoj ili kroatološkoj, europskoj i globalnoj.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba
QuiltCMS