Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
O djelatniku
izv. prof. dr. sc. Mislav Stjepan Žebec
Zvanje:izvanredni profesor
Konzultacije:

ponedjeljak, od 11.30 do 12.30

Telefon:245 7661
Telefon kućni:7661
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA PSIHOLOGIJU

Nastava

sveučilišni preddiplomski

sveučilišni diplomski

Životopis

Rođen je 1972. godine u Zagrebu. Diplomirao je 1997. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1999. godine apsolvirao je studij fizike, smjer geofizika na Geofizičkom odjelu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu). Doktorirao je 2005. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s temom Dobne promjene čovjekova sustava obrade podataka i njihova uloga u kognitivnom razvoju. Od 1999. do 2010. godine radio je u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, na pozicijama od asistenta do znanstvenog suradnika. Od lipnja 2010. godine zaposlen je na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, gdje i sada radi na poziciji docenta Odjela za psihologiju (čiji je pročelnik bio u razdoblju 2011-2013). Tijekom rada u visokom obrazovanju (dominantno na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu) podučavao je 9 predmeta, većinom iz područja metodologije, statistike i kognitivne psihologije. Tijekom znanstvene karijere sudjelovao je u 7 znanstveno-istraživačkih projekata vrlo raznolikog istraživačkog spektra: letačke osobine pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, integracijski procesi hrvatske populacije, odnos osobina ličnosti, prirodnog jezika i kognitivnog razvoja, vrednovanje reformskih intervencija u osnovnoškolskom obrazovanju, vrednovanje specifičnih strateških edukacija poduzetnika-početnika, kriminološki vidovi problematike nestalih osoba. Autor i koautor je znanstvenih članaka, glavni urednik jedne knjige te je višekratno izlagao na međunarodnim znanstvenim skupovima - dominantno u širem polju čovjekova kognitivnog funkcioniranja i razvoja.  Znanstveni interesi: kognitivni razvoj djece i mladih, interdisciplinarno istraživanje psihomotoričkog razvoja djece i mladih u zdravoj, ali i specifičnim populacijama - posebice, kliničkim (suradnja s antropolozima i liječnicima),  interdisciplinarna istraživanja specifičnih kriminoloških tema, primjena novijih teorija kognitivnog razvoja u obrazovanju djece i mladih, novije teorije inteligencije, primjena termodinamičkog formalizma u društvenim sustavima (interdisciplinarna suradnja s fizičarima i sociolozima).

 
Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS