Sveučilište u Zagrebu

Fakultet hrvatskih studija

logo

Facebook stranica FHS-a
YouTube kanal FHS-a
LinkedIn stranica FHS-a
Molimo studente, nastavnike i zaposlenike koji su pozitivni na COVID-19, imaju simptome ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim da se jave na kvaliteta@hrstud.hr
O vanjskom suradniku
izv. prof. dr. sc. Mladen Puškarić
Zvanje:izvanredni profesor
Konzultacije:

Ponedjeljak u 14,00 sati

Telefon:245-7641
Telefon kućni:7641
E-mail: E-mail
Odsjek: ODSJEK ZA SOCIOLOGIJU

Nastava

sveučilišni diplomski

Životopis

Rođen sam 3. kolovoza 1955. godine. Državljanin sam Republike Hrvatske.
Osnovnu školu i gimnaziju završio sam u Zagrebu. Nakon završene gimnazije 1974. godine, upisao sam Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, na kojem sam diplomirao s odličnim uspjehom 1978. godine. Tijekom studija, dobio sam dvije Rektorove nagrade, kao najbolji student i za najbolji seminarski rad. Za vrijeme studija, aktivno sam se uključio u rad znanstvenog časopisa Pravnik. Dvije sam godine bio član redakcije, a naredne dvije godine i glavni urednik Pravnika, koji je 1977. godine dobio i nagradu za najbolji znanstveni časopis mladih u bivšoj državi. Još tijekom studija, sudjelovao samu radu znanstvenih skupova u Zagrebu i Dubrovniku. Bio sam član stručne grupe studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu Čovjek i sistem koje vodio Akademik Eugen Pusić. Tijekom druge godine studija sudjelovao sam u studentskom programu razmjene, koji je organizirao engleski Council for International Contact. Dva mjeseca boravio sam na Kings College u Londonu. Nakon završenog studija 1978. godine, upisao sam poslijediplomski studij na Pravnom fakultetu u Zagrebu gdje sam magistrirao 1980. godine. Iste godine zapošljavam se kao asistent na Pravnom fakultetu. Stručno usavršavanje nastavljam u Francuskoj. Na Faculte International de Droit Compare, Sveučilišta u Strasbourgu s odličnim sam uspjehom završio Prvi stupanj i stekao Diplom avec mension bien. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1984. godine uspješno sam obranio doktorsku disertaciju i stekao akademski stupanj doktora društvenih znanosti.
Govorim engleski, francuski i talijanski jezik. Služim se njemačkim i slovenskim jezikom.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2021. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS