O vanjskom suradniku
prof. dr. sc. Stanislava (Slavica) Stojan
Zvanje:redoviti profesor
E-mail: E-mail
Odsjek : ODSJEK ZA KROATOLOGIJU

Nastava

sveučilišni diplomski

Životopis

Rođena u Dubrovniku 1951. Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1974. godine. Magistrirala iz područja suvremene hrvatske književnosti 1978. u Interuniverzitetskom centru za postdiplomski studij u Dubrovniku. Doktorat iz područja filologije obranila 1991. godine u Zadru. Zaposlena je kao znanstvena savjetnica u Zavodu za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Kao redovni sveučilišni profesor predaje na Hrvatskim studijima, Na doktorskom studiju Hrvatska kultura Filozofskog fakulteta u Zagrebu, kao i na doktorskom studiju Demografska povijest Sveučilišta u Dubrovniku. Istražuje stariju hrvatsku književnost, povijest svakodnevice i povijest marginalnih skupina. Objavila je dvanaest knjiga i stotinjak znanstvenih radova. Gostujući je profesor na više hrvatskih i inozemnih sveučilišta. Član je Društva hrvatskih književnika.

 
 
Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu visokoučilišna je ustanova i znanstvena organizacija, koja ima poziv: istraživati i proučavati hrvatsko društvo, državu, prostor, stanovništvo, iseljeništvo, kulturu, hrvatsko civilizacijsko i povijesno naslijeđe u europskom i općesvjetskom kontekstu; o postojećim znanjima i novostečenim spoznajama poučavati u sustavu visokoučilišne naobrazbe te njegovati hrvatski nacionalni i kulturni identitet.

Adresa: Borongajska cesta 83d, Zagreb
© 2013. - 2020. Sveučilište u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija. Sva prava pridržana. Računalna služba         Izjava o pristupačnosti
QuiltCMS